Hur man kommer över en smärtsam upplösning: realistiska instruktioner

Svåra, smärtsamma steg på vägen mot läkning.

En klient vände sig till mig med en enkel begäran: ”Jag vill glömma mitt ex, hjälp!” Vi har alla haft våra hjärtan trasiga minst en gång i våra liv – situationen är uppriktigt sagt banal.

Men det visade sig att flickan vände sig om hjälp bara 3 år efter upplösningen. Det vill säga hela den här tiden led personen. Varför?

Mycket, mycket har redan skrivits och sagts om hur man ska överleva avsked. Det verkar, läs hur man gör rätt och agerar! Men det universella rådet, som det finns så många i glansiga tidskrifter och som populära psykologer och tränare ger oss, fungerar inte.?

Den hårda verkligheten är att var och en av oss, genom försök och misstag, måste uppfinna ett personligt sätt att hantera ett uppbrott..

Jag har min, och kanske kommer han att inspirera dig att börja röra dig i små steg mot återhämtning..

Anna Tok

Sociolog, konsultpsykolog

Redaktör för avsnittet ”Han och hon” på Wday.ru, konsultpsykolog, spaltist.

Håll inte tårarna tillbaka

Vid avskedningsögonblicket, särskilt om det kommer oväntat, är du, din kropp och din psyke i chock. Den smärtnivå som du upplever just nu är bortom. Det är så transcendent att det är svårt att förstå och känna. Och detta måste göras. Bara viktigt.

Alla dessa berättelser om ”anmäl dig till en macrame-lektion”, ”hitta din hobby”, ”utvidga din bekantskapskrets” är alla sätt att distrahera dig själv, fly från din egen smärta. Men faktum är att du inte kommer att kunna springa på länge. Förr eller senare måste du möta dina känslor. Alla dessa tre år var min klient engagerad i att springa iväg, försökte distrahera sig själv med något, anmälde sig till danser, lärde sig språket och reste mycket. Men ingenting hjälpte, vart hon än gick och vad hon än gjorde, återvände hon till sin smärta.

Men du kan gå av med lite blod och låta dig ”lida” direkt, i het jakt. Kombinera all den strömmen av tankar, minnen, ånger, förbittring med känslor och låt dem slockna. Gråt medan du gråter. Jag vill skrika – snälla! Vill du berätta för honom allt som kokar? Välkommen! Det är användbart för psyken att släppa allt inuti. Var därför inte rädd för att verka svag, rolig eller obegränsad..

Ditt ex är redan i det förflutna, han kommer att stanna där för alltid, så vem bryr sig om vad han tycker om dig. Du och din helande är det som betyder något.

Det verkade för min klient att det viktigaste var att hålla ditt ansikte och bete sig med värdighet och på ett vuxet sätt. Hon fyllde sina känslor så djupt att hon inte kunde klara sig utan hjälp av en specialist. Men om hon tillät sig att ordna ett par ”fula” scener och tillbringa ett par veckor i tårar, skulle det kanske bli mycket lättare. Det är viktigt att förstå att allt som du inte ropade, saknade lidande, inte skrek, inte kommer att gå någonstans, inte kommer att avdunsta, utan bara kommer att förbli inuti dig. Kommer regelbundet påminna om sig själv, förgiftar din nuvarande och framtid.

Livet är levandet av hela paletten av känslor, det finns inget behov av att undvika och blockera några känslor.

Ur mitt huvud

Den andra punkten är att den måste tas bort från vänner. Bättre att blockera. Ja, delade foton måste också raderas. Att följa ett ex på Instagram är inte en vuxen, det är en full hatt. Alla dessa försök att vara förnuftiga ger dig bara hjärtesorg.

Forskning har visat att människor som spårar sitt ex på sociala medier är mer oroliga och har mer negativa känslor, allt från hämnd till längtan och ensamhet. Dessutom visade studien att det bara räcker att titta på ett foto av ett ex kan vara tillräckligt för att aktivera områden i hjärnan som är förknippade med fysisk smärta. Därför, för att komma över upplösningen snabbare och enklare, blockera den på sociala nätverk och ta bort alla foton från din telefon och dator..

Det finns bara en anledning att hålla kontakten med dina ex-barn. Men återigen är det en sak att komma överens om barnets schema, och en helt annan att följa uppdateringen av sina foton med en ny passion..

Han är en främling, han är dålig

Om du i det första steget kan göra allt, inklusive att komma ihåg din romantiska resa till bergen och ömma kyssar i månskenet och sörja, då när känslor blir lite mindre och smärtnivån har sjunkit till kapabel, är det dags att binda sig till idealisering och underbara minnen så varmt för ditt hjärta … Psykolog Guy Winch (https://www.ted.com/talks/guy_winch_how_to_fix_a_broken_heart?language=ru) säger att vår hjärna är beroende av goda minnen, som förbjudna ämnen. Och för att komma ur denna drogkoma måste du börja komma ihåg inte bara bra ögonblick utan också dåliga..

Skulle det inte vara överflödigt att komma ihåg alla brister i ditt ex? Oh-oh-oh, inte bara komma ihåg, men skriv punkt för punkt i anteckningar på telefonen. Så att varje gång du har en önskan att känna dig nostalgisk om det förflutna, gå in i din telefon och läs om skälen till varför du inte skulle ångra att ha gått sönder. Ditt ex var inte perfekt, och för att komma över upplösningen så snart som möjligt måste du påminna dig själv oftare..

Related Post