Att bo tillsammans är anledningen till skilsmässa

Det är ingen hemlighet för någon att samhället nyligen har förändrat sin attityd gentemot att leva tillsammans. Hon slutade jämföra äktenskapet. Nu bor idealiska par tillsammans i flera år utan att tänka på behovet av att gå till registret. Under tiden börjar sociologer betrakta civilt äktenskap som en av anledningarna till skilsmässa. Hur de kopplar ihop dessa till synes motsatta begrepp, läs vidare.

I minoritet

”Om du är gift så är du en minoritet”, säger Allan Pease i sin senaste bok, Why Men Want Sex and Women Love. Enligt de uppgifter som han citerar minskar antalet officiellt registrerade familjer snabbt. I USA 2003 gifte sig 52% av 112 miljoner par (resten bodde i ett civilt äktenskap), tre år senare sjönk denna siffra till 49%. Som jämförelse – 1930 gifte sig 84% av paren. potensmedel cialis.

Detta är också fallet i Storbritannien: antalet formella äktenskap på tio år har minskat med 8%. Nu på ön bor mer än 75% av paren tillsammans innan de går nerför gången. Och vart fjärde barn i landet föds till föräldrar som inte har registrerat sitt förhållande.

I dag bodde 43% av gifta par i Europa och USA tillsammans innan äktenskapet, 40% bodde inte och 16% flyttade in efter att de bestämde sig för att gifta sig. Detta rapporteras av Journal of Family Psychology..

Civilt äktenskap är farligt

Det visar sig att fler och fler människor föredrar att leva i ett civilt äktenskap – denna form av familjeliv verkar för dem den mest lämpliga. Enligt psykologer har detta en negativ inverkan på familjelivet. För det första når inte alla ”civila par” registret.

Par som bodde i ett civilt äktenskap före äktenskapet skiljs betydligt oftare.

I dag bodde 43% av gifta par i Europa och USA tillsammans innan äktenskapet, 40% bodde inte och 16% flyttade in efter att de bestämde sig för att gifta sig..

En studie i USA fann att människor som började leva tillsammans innan de bestämde sig för att gifta sig visar en större tendens att avsluta sitt förhållande. 20% av sådana par ser skilsmässa som en logisk gång. Detta är dubbelt så mycket jämfört med de par som inte drev ett gemensamt hushåll förrän bröllopet..

Hur är det på ryska?

När det gäller vårt land är majoriteten av ryssarna lojala mot civilt äktenskap och likställer det praktiskt taget med en officiell union (enligt VTsIOM). 63% av befolkningen tror att man och kvinna kan betraktas som man och hustru om de bor tillsammans och driver ett gemensamt hushåll. Stämpeln i passet i detta fall spelar ingen roll.

42% instämmer (och samma antal respondenter håller inte med) med uttalandet ”När en man och en kvinna bor tillsammans, men inte går in i ett officiellt äktenskap, betyder det att de inte är tillräckligt säkra på att deras äktenskap kommer att lyckas.” Människor över 55 år fördömer detta sätt att leva tillsammans, vilket är logiskt – i deras värdesystem är sådant beteende praktiskt taget omoraliskt..

Men när det gäller barnet blir stämningen mer radikal. 57% anser att ett barn bör uppfostras i en fullfjädrad familj. 31% fördömer öppet dem för vilka till och med födelsen av ett barn inte blir en anledning att gå till registret. Endast 11% av de tillfrågade godkänner sådana par.

Related Post