Äktenskapsskillnad? Det finns en anledning till semestern!

Fler och fler människor över hela världen börjar anordna fester för att fira sin skilsmässa. Hur och varför de gör det, läs vidare.

Varför dödar alla sig själva så?

En engelsk kvinna skrev en guide till en ”rolig” skilsmässa Emmy Poon, med titeln på sin bok ”Liten gris blir skild.” I det berättar hon sin historia och uppmanar läsarna att inte oroa sig för en sådan sorglig, vid första anblicken, händelse..

Hon bestämde sig för att skriva boken när hon berättade för sina vänner nyheterna om hennes kommande separation. De tittade nedslående på golvet och uttryckte sin kondoleans. Denna reaktion fick Poon att tänka, ”Och vad ångrar de alla? När allt kommer omkring förblev alla levande och bra! ”

Och som svar på den allmänna sorgen organiserade hon en riktig bankett för 60 personer med klädsel och presenter.

Hur man firar

Tidigare makar beställer speciella anti-vigselringar – de har redan kallats ”meningsskiljaktigheter” (analogt med förlovningsringar) – och lagt dem på varandras långfingrar.

Många ex-fruar vill se underbara ut på dagen för deras skilsmässa, så de får fantastiska skönhetsklänningar, som enligt ögonvittnesberättelser ofta ser mer lyxiga ut än deras bröllopsklänningar. Gästerna kommer till firandet med gåvor (den här gången med separata gåvor till varje make) och vykort ”Lycklig skilsmässa till dig!”

Ringar är helt annorlunda. Vissa människor beställer små kistor till begrava dina vigselringar i dem. Andra beställer speciella anti-vigselringar – de har redan kallats ”oenighet” (analogt med förlovningsringar) och lagt dem på varandras långfingrar. Allt detta görs för att senare demonstrera den nya dekorationen med speciell entusiasm och tillgripa den välkända internationella gesten. De som är mer ekonomiska spenderar inte pengar på nya smycken och smälta ner sina vigselringar för ”oenigheter”.

Terapeutisk effekt

Psykolog Lara Davis Jag är säker på att sådana händelser är mycket användbara för ex-makar. Faktum är att många kvinnor är mycket sårbara efter en skilsmässa, och den älskade attityden hos nära och kära (”bara att inte förolämpa”) ger bränsle till elden – en kvinna börjar tänka att hon – den mest utsatta varelsen på planeten, vilket naturligtvis inte är bra för henne.

Om du markerar skilsmässan i stor skala kommer det inte att finnas någon känsla av din egen bräcklighet. För det första kommer denna semester att sätta en fet punkt i ditt förhållande, och ingen annan kommer att ha några frågor till dig. För det andra ger ditt beteende inte anledning för dina nära och kära att behandla dig senare som porslins docka, som lätt kan brytas. Kort sagt, skilsmässa ger dig styrka..

Till var och en sin egen

Psykolog Lara Davis är övertygad om att sådana händelser är mycket användbara för ex-makar.

Davis konstaterar dock att sådana helgdagar påverkar kvinnor bättre än män. Saken är att kvinnor är mer känslomässiga och känsliga, och varje händelse i deras liv kräver utgjutande av känslor. därför Skilsmässa bankett hjälper dem att komma igenom detta evenemang, komma överens med det och till och med njuta av det.

Det är annorlunda för män. De är fler introvert om relationer, och de behöver inte ”stänga gestalt” med bullriga kul. Tvärtom, denna situation kan bli stressande för dem: de skulle hellre sitta ute en dag eller två i en bar..

Kärnan i en ”rolig” skilsmässa, enligt Emmy Poon, är att bli av med den ”jävla” frågan ”Gör jag rätt?” och erkänna för dig själv och alla andra att du gjorde ett misstag och att du tänker rätta till det.

Related Post