Varför vi vägrar sex

Var femte person som är gift regelbundet letar efter en ursäkt för att inte ha sex med sin själsfrände – detta är den slutsats som brittiska sociologer nådde efter att ha intervjuat 4000 män och kvinnor. Målet för forskare var att förstå varför makar inte vill älska..

Glöm det

Studien sammanställde en lista över de tio mest populära orsakerna till att sluta kön. Tidigare var den vanligaste ursäkten huvudvärk. Uttrycket ”Kära, låt oss inte idag – mitt huvud gör ont” har lyckats noteras i många filmer och anekdoter och har blivit ett slags tidens tecken. Men idag blev hon pressad av en annan anledning – trötthet. Nu i rankningen av sexavslag är den ledande frasen: ”Jag är väldigt trött (eller trött)!”, Enligt British Daily Mail.

Huvudvärken flyttade till tredje plats och gav inte bara trötthet utan också dåligt humör. Tidigare uppvaknande var på fjärde plats och arbetsinducerad nervositet på femte plats..

Sociologer uppmärksammar det faktum att kontorets vardag och företagens värderingar har en negativ inverkan på äktenskapslivet. Rädslan för att vara utomstående får yrkesorienterade människor att fokusera på arbete hela tiden och lämnar andra delar av livet oadresserat..

TOPP 10 förklaringar

Gå bort från svaret

Det visade sig att, trots den stereotypa beredskapen att ha sex när som helst, vägrar män oftare än kvinnor: 28% av de tillfrågade männen och 18% av kvinnorna erkände att de försökte undvika att uppfylla sin äktenskapliga plikt. Och orsakerna till deras avslag ligger inte i huvudvärk, trötthet eller stress, men tyvärr mycket djupare..

Studien visade att en tredjedel av männen inte vill ha sex med sina fruar eftersom de inte längre älskar dem. Men för att bevara familjen och det vanliga barns tysta liv föredrar de att inte diskutera detta ämne. Var femte kvinna gjorde samma bekännelse om män och vanliga pojkvänner: de vill inte älska, för deras känslor har svalnat.

Prata med mig

40% av kvinnorna låtsas somna när mannen går och lägger sig för att undvika att prata om sex.

De flesta försöker undvika att prata om sex, särskilt om de problematiska sidorna i denna fråga ska diskuteras. Det verkar som att äktenskapssängen är en utmärkt plats för intima samtal om den intima sidan av livet, men de är inte avsedda att äga rum, för nästan hälften av makarna låtsas somna när deras andra hälften går till sängs. Av samma anledning undviker 40% av männen och 20% av kvinnorna att lägga sig samtidigt som sina trogna. Det visar sig att för att undvika dialog använder vuxna män och kvinnor standardbarnspelet ”Jag är i huset”.

Genrekris

Var femte respondent medgav att finanskrisen och relaterade problem orsakade skada på hans intima liv. ”Det är fantastiskt att krisen har kommit till våra sovrum”, säger onePoll, en marknadsföringsbyrå som deltog i studien. – Nu arbetar många människor mer än någonsin tidigare, och samtidigt är de ständigt oroliga för sin rikedom och framgång: kommer de att sparka mig i morgon? Kommer jag att kunna betala tillbaka lånet? Naturligtvis påverkar sådana tankar inte det intima livet på bästa sätt ”.

Related Post